dinsdag 26 februari 2013

Oef, en misser!

Lotte Ursem
Natuurlijk hebben wij ideeën over onze doelgroep.
En natuurlijk ''bedienen'' we die zo goed als we kunnen. En ook, natuurlijk,... zoeken wij aansluiting met andere dan onze eigen doelgroepen!

Zo ook, de Huishoudbeurs.
Niet wat we zelf zouden bedenken. Weldegelijk een aansluiting bij het publiek. Geen idee wat te verwachten. Maar optimistisch sowieso.
We kregen een mooie uitnodiging om 1 dag op de huishoudbeurs onze waar aan de man te brengen. Perfect! 1 dag, en geen 10. En toch even snuffelen aan dat, voor ons onbekende, publiek. Wie weet waren dit onze nieuwe klanten.
En zo niet, zo dachten wij, dan waren er toch zeker zo veel mensen dat er vast ook mensen uit onze eigen doelgroep waren.
Win-Win zo leek.

Maar niets van dat alles. Een totale flop. Geen kip die enige interesse had voor onze aanbiedingen. Vast bedoezeld door alle gratis af te halen producten die wij niet hadden. Of totaal in tunnelvisie door beloften uit eerder gekregen folders hielden wij onszelf voor. En normaal krijgen we dan een teneergeslagen bui. Een laat maar zitten, ik ga ook even zitten bui. Waar we niet aan toe geven, gaan zitten op je aller belangrijkste verkoop moment is not done. Maar we voelen het wel aan komen.

Deze keer eigenlijk niet. We hadden er lol in. Zagen goed dat het niet ons product was wat niet goed was. Maar dat we gewoon de verkeerde doelgroep hadden benaderd. Dat wij op deze plek geheel niet tot ons recht kwamen. En zo, hebben we de hele dag vrolijk lachend de mensen verteld wie we zijn en wat we doen zonder wat te verkopen. Jammer, en toch goed. We hebben een blauwe plek nu, maar die gaat wel weer over. Zonder blauwe plekken kom je er niet, toch?
Volgende week geven we een workshop tijdens de Museum Nacht in Rotterdam. We staan in het Boijmans van Beuningen museum! Precies, waar we ons helemaal thuis voelen!

En als de blauwe plekken weg zijn. Komen we weer nieuwe halen! Ergens... waar we nog nooit eerder waren...

Lotte
de Krantenkapper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten