maandag 12 augustus 2013

Winkelleegstand is de kans voor de nieuwe slimme ondernemer

positionering
Koen Houtappels
Iedereen kent wel een paar van die plekjes in het centrum, de voorheen gouden A-locaties!
Plekjes waarvan je droomde om ooit je winkel te kunnen vestigen. Alleen waren dat maar dromen. Je zou namelijk nooit kunnen opboksen tegen die grote ketens met hun megagrote budgetten.
Het tij keert...
We leven namelijk in een wereld waar we naast de kantorenleegstand ook te maken hebben met een forse winkelleegstand.
Wordt het dus niet eens tijd om wakker te worden & je dromen weer op te pakken.
Juist nu! De leegstand biedt volop kans voor de nieuwe ondernemers.
Je kunt lekker flexibel zijn, je hoeft geen dure inrichtingen te kopen. Met slimme, gave, verhuisbare, flexibele inrichtingen, onder andere te vinden op het www, richt je die ene droomplek zo in. Voor weinig geld & moeite. Check bijvoorbeeld bva-auctions waar je voor kleine prijsjes veel mooie spullen kunt kopen. Knap ze eventueel op, om ze je eigen identiteit te geven.
Huur/ pacht/ leen tijdelijk een winkel. Juist op die A-locatie. Juist bij die grote vastgoedbelegger. Met een goed verhaal en enthousiasme zorg jij voor nieuwe loop en dus aandacht voor het pand.
Pandeigenaar blij, jij blij.
En mocht je weer moeten verhuizen, bijvoorbeeld omdat de winkel voor permanent verhuurd wordt, pak je de boel toch weer op. Lekker boeiend! Je vindt wel weer een nieuw plekje.

Betrek je online-wereld bij je onderneming en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijke winkel met online & offline goede loop.
Een flex-bv' tje oprichten kost ook niets meer tegenwoordig. Althans je startkapitaal van 18.000 euro hoef je niet meer te storten.
De wereld is een stuk aantrekkelijker geworden om als nieuwe ondernemer je vleugels uit te slaan en om te starten met ondernemen.

Laten we het breder trekken….Waarom zou je ook niet boven je winkel kunnen wonen? Al is het maar tijdelijk, wat maakt dat uit…. Tijdelijkheid versus zekerheid. In deze tijd, wat is zekerheid waard? Wat hebben we nu geleerd van de afgelopen periode.

Onze ervaring is dat vastgoedeigenaren zeker openstaan voor initiatieven als deze. Alles beter dan dooie duiven & stof op de vloer. Het is maatschappelijk verantwoord & duurzaam! En bovenal maakt ondernemen gelukkig. Go Forthh!

'Carpe that fucking Diem'

Koen

WOOD&APPLES

Conceptor / Regisseur / Aanjager / vastgoed met een vleugje marketing / aanstaand papa / eigenaar Wood&Apples / initiator van een nieuw n.n.t.n. vastgoedportal

1 opmerking:

  1. Mijn ervaring is helaas dat veel pandeigenaren niet open staan voor webwinkels die een stuk van een pand willen huren. Veel gehoorde kreet is: "Jullie hebben de winkels kapot gemaakt, dus daar ga ik niet aan mee doen."

    Hoe goed het verhaal ook is, iedere keer wordt de deur dicht gehouden.

    Erg jammer, hierdoor blijven veel etalages een leeg donker gat.

    BeantwoordenVerwijderen